
Програма міжнародної конференції
«Еногастрономічний туризм – драйвер розвитку туристичних дестинацій»
25 травня 2023 р.,
Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ (м. Вінниця, вул. Соборна, 87)
9:00 – 9:30
Реєстрація (вітальна кава, локальні солодощі)
9.30 – 10.15 Привітальні слова
10.15 – 11.30
Панель 1. Еногастрономічний туризм - зростаючий сектор світового туристичного ринку
10:15 Олена Мотузенко, к.г.н., доцент кафедри географії України КНУ ім. Т. Шевченка; президент ГО «Національна еногастрономічна туристична мережа «Дороги вина та смаку України»
«Дороги вина та смаку України» як основа національної стратегії розвитку еногастрономічного туризму»
10:30 Ігор Новосадюк, директор міжнародного агротуристичного кластеру «Дністер 1362»
«Крафтове виноробство і сталий розвиток дестинацій»
10:45 Андрій Стефанович, заступник генерального директора компанії ESRI Ukraine (США) міжнародний експерт з просторового розвитку громад
«Сучасні GIS-програми в плануванні та розвитку винних дестинацій»
11:00 Павло Ярмій, засновник та голова правління ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад»
«Долання воєнних викликів у роботі агротуристичного кластеру»
11:15 Діана Лазар, директор з виноробної промисловості та туризму, Проєкт USAID «Конкурентоспроможність та стійкість сільської місцевості» (Молдова) «Розвиток еногастрономічнихдестинацій: молдовський прорив»
11:30-12:00
Кава-пауза з місцевими лагоминами
12:00 – 13:30
Панель 2: Інноваційні проєкти в сфері еногастрономічного туризму
12:00 Тетяна Ткаченко, професор, д.е.н., завідувач кафедри туризму і рекреації, Олена Чернега, керівник відділу маркетингу та комерціалізації проєктів, куратор проєкту по цифровізації за напрямками туризм та культура в м. Києві в КП ГІОЦ ВО КМР (КМДА)
«Цифровізація в сегменті еногастрономічного туризму: проєкти і практики репутаційного менеджменту дестинацій»
12:15 Таїсія Симочко, керівник національного контактного пункту Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» «Гастрономічна вітрина Закарпаття»
12:30 Наталя Добрянська, професор, д.е.н., завідувач кафедри туристичного бізнесу та рекреації ОНТУ «Портал TheSeaofWine як інструмент промоції Чорноморського винного макрорегіону»
12:45 Олександра Григор‘єва, керівниця проєкту WineTravelAwards
«Цінність бренду у сфері винного туризму: що пропонує WineTravelAwards»
13:00 Тетяна Димнич, організаторка еногастротурів та засновниця проєкту «Дегустації у катакомбах»
«Туризм в укритті: адаптація туристичних продуктів в умовах воєнної агресії»
13:15 Юлія Папенко, бренд-менеджер ТМ Koblevo
«Колаборація вина і мистецтва: кейс Koblevo»
13.30 – 14.30
Обід (в ресторані «Тифліс», вартість 200 грн., заявка при реєстрації)
14:30 – 16:00
Панель 3. Потенціал регіональних кухонь у створенні туристичних продуктів
14:30 Оксана Вітряк, к.т.н., доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ
«Культура споживання національних страв та напоїв в Україні»
14:45 Майя і Олександр Степові, засновники ресторану автентичної кухні «Глек»
«Локальні продукти Київщини у меню ресторану»
15:00 Катерина Федосова, к.т.н. (PhD), доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ
«Просування регіональної гастрономії у світі: одеська кухня»
15:15 Олена Павлова, дослідниця, голова ГО “Клуб подільської кухні”
«Подільська кухня як явище сучасної гастрокультури»
15:30 Інна Тільнова, фольклорист, редактор «Нової газети», голова ГО «Баба Єлька» «У пошуках кулінарного бренду Кропивниччини»
16:00 – 16:30
Підбиття підсумків конференції
16:30 – 18:00
Нетворкінг-сесія для учасників конференції з дегустацією вин від головного партнеру заходу ТМ «Коблево»
Просимо Вас зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/5Lb8yqZKpiR9i5596
У разі питань та уточнень, просимо звертатися +380933288858 Лілія Ковшун, департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради